Pagina's bewerken

Uit AlfaWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Deze pagina is bedoeld als algemene hulp bij het bewerken van pagina's. Als je hier niet je vraag kunt beantwoorden, kijk dan ook eens naar de handleiding of de FAQ van MediaWiki, de software waar deze wiki op draait. Ook heeft de optiebalk van de tekstverwerker een helpfunctie.

Het aanmaken van een pagina

Om een pagina aan te maken typ je gewoon de titel van je pagina in de zoekbalk. Je krijgt dan waarschijnlijk geen resultaten. Onderaan staat de optie om een pagina met de betreffende titel aan te maken.

Het maken van kopjes

Koppen voor aparte delen van de tekst kunnen ingevoegd worden met de knop aan de linkerkant van de opties-balk bovenaan. Ook kun je deze zelf maken door de tekst tussen "="-tekens te plaatsen. Dit is heel logisch: twee tekens aan elke kant voor een kop van niveau 2, drie tekens voor een kop van niveau 3 enz.

Het maken van tabellen

Je kunt een tabel invoegen via de "Tabel" knop aan de rechterkant van de balk bovenaan van de tekstverwerker. Hier kun je dan de opties voor je tabel aanpassen.

Het maken van lijsten

Lijsten met puntjes voor de regels kun je maken door voor elke regel een * te plaatsen. (Klik op "Bewerken" naast de zoekbalk om het voorbeeld in de tekstverwerker te zien)

  • Voorbeeld
  • Voorbeeld

Genummerde lijsten worden op dezelfde manier gemaakt, maar met # in plaats van *.

  1. Voorbeeld
  2. Voorbeeld